Лідер КНДР уперше взяв дружину на саміт із президентом Південної Кореї. Фоторепортаж

Фото: ЕРА
Лідер КНДР Кім Чен Ин приїхав на саміт із президентом Південної Кореї разом зі своєю дружиною Лі Соль Чжу. Як пише Reuters, це перший випадок, коли глава Північної Кореї бере дружину на офіційну зустріч із президентом Південної Кореї. Попередні лідери КНДР ніколи не брали своїх дружин на зустрічі з главами іноземних держав. У 2005 році Лі Соль Чжу була у Південній Кореї як уболівальниця північнокорейської збірної з легкої атлетики. Про неї майже нічого не відомо, зокрема те, чи  давно вона одружена з Кім Чен Ином і скільки їй років, проте Лі Соль Чжу завжди привертає увагу до своєї персони нарядами та дизайнерськими сумочками. За даними південнокорейської розвідки, у неї з Кім Чен Ином троє дітей.

Переговори Кім Чен Ина і Мун Чже Іна відбулися 27 квітня у павільйоні "Дім миру" у селі Пханмунджом у демілітаризованій зоні. За їх підсумками Кім Чен Ин і Мун Чже Ін оголосили про намір офіційно завершити Корейську війну.

Лідери КНДР і Південної Кореї підписали декларацію, яка передбачає спільну роботу двох країн над повною денуклеарізацією Корейського півострова. Вони мають намір укласти мирний договір, який замінить укладене у 1953 році перемир'я.

Кім Чен Ин заявив, що у Північній та Південній Кореї живе один народ, і закликав працювати над возз'єднанням.

Формально Північна і Південна Кореї досі перебувають у стані війни, оскільки після військового конфлікту у 1950—1953 роках країни так і не підписали мирного договору.