Перша репетиція Параду Перемоги в Москві. Фоторепортаж

Репетиція параду в Москві
Фото: ЕРА
У Москві пройшла перша репетиція параду Перемоги, у якій були задіяні самохідні гаубиці, бронеавтомобілі, бронетранспортери, ракетні комплексі "Іскандер", танки Т-34-85 та зенітно-ракетні комплекси "Бук". Через репетиції параду в столиці РФ змінили схему руху транспорту. Російський військовий експерт Вадим Лукашевич зазначив у Facebook, що цього року Парад Перемоги, очевидно, будет "бюджетнішим".

Під час Параду Перемоги на Красній площі в Москві вперше показали зенітно-ракетну систему С-400 "Тріумф", а також транспортний літак Іл-76МД 90А.

Видання нагадує, що у квітні компанія "Алмаз-Антей", виробник С-400, повідомила, що комплекси не братимуть участі в параді через економію коштів. Пізніше концерн уточнював, що участі "Тріумфів" не планували від початку.

Літаки Іл-76МД-90А перебувають у розпорядженні збройних сил Росії із квітня 2015 року. У машині встановлені нові пілотажно-навігаційний комплекс, системи зв'язку, автоматичне управління й кабіна. Також на літаку замінили штатні двигуни Д-30КП2 сучасними ПМ-90А-76. Крім того, виробники, компанія "Авіастар-СП", встановили модифіковане крило й посилене шасі.

Традиційний військовий парад пройшов на честь 71-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні.