У Львові відкрилася виставка "У воротах Європи" французького фотографа, присвячена війні в Україні. Фоторепортаж

Після України виставку "У воротах Європи" презентують у Франції
Фото: Прес-центр штабу АТО / Facebook

У Львові у приміщенні Музею ідей відкрилася фотовиставка "У воротах Європи" французького фотографа-документаліста Гаель Жирбо, яка протягом року висвітлювала у європейських виданнях війну на сході України. Про це повідомляє прес-центр АТО у Facebook. Виставку умовно розділено на дві частини: "Двома ногами під землею", яка висвітлює повсякденне життя і побут українських бійців на передовій АТО, і "Проживаючи війну", де зібрано фотографії-історії жителів "сірої зони", а також фото учасників бойових дій, які дістали поранення. У Львові виставку експонуватимуть до 29 січня. Потім фотопроект презентують у Франції.

На початку минулого року Гаель Жирбо побувала в Авдіївці в період лютневого загострення на фронті. Це були перші фотографії, які увійшли до майбутнього документального фотопроекту журналістки.

"Моя мета – через фотографії показати співвітчизникам побут бійців, їхнє напруження через постійне очікування наступного ворожого обстрілу. Показати, що Україна – це ворота Європи, через які може увійти агресор. Але поки українці тримають фронт – Європа може почуватися у відносній безпеці", – розповіла французький фотограф.