У Музеї історії Києва відкрилася фотовиставка "Промка", присвячена боям під Авдіївкою. Фоторепортаж

Ірина Геращенко: Олесь розмістив фото на тлі вирізаних із простреленого металу фігур людей
Фото: Iryna Gerashchenko / Facebook
Військовий кореспондент Олесь Кромпляс організував виставку "Промка" в Музеї історії Києва, присвячену подіям поблизу міста Авдіївка Донецької області. Про це повідомила у своєму Facebook перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко. В експозиції чорно-білі фотографії з зони АТО. Військовий фотограф розмістив роботи на тлі вирізаних із простреленого металу фігур людей, продірявлених кулями частин тіла, аби нагадати відвідувачам, що українські солдати щодня перебувають під обстрілами і їхні рани є платою за мирне життя українців. Геращенко зазначила, що познайомилася на виставці з Марією Іоновою, матір'ю героя з "Промки", який зараз перебуває в госпіталі, і лікарі рятують його руку і ногу. "Сходіть на виставку. Нашим військовим треба, щоб ми в мирному Києві не забували, що за тисячу кілометрів іде війна", – зазначила Геращенко.

Напередодні в поліції Донецької області повідомили, що внаслідок нічного обстрілу Авдіївки пошкоджено вісім будинків. Зазначалося, що під вогнем бойовиків опинився старий район міста, розташований недалеко від промзони.

Ситуація в Авдіївці загострилася 29 січня 2017 року, коли проросійські бойовики посилили обстріл Авдіївської промзони. У ніч на 31 січня околиці міста обстріляли з реактивних систем залпового вогню "Град".

Із 30 січня в Авдіївці не було світла і води. Через це в місті було оголошено надзвичайний стан, близько 300 жителів були евакуйовані.

5 лютого в Авдіївці відновили електропостачання, а подачу тепла перевели з аварійного у стабільний режим.

Збройний конфлікт на сході України почався в квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.