Бойовик "ЛНР", якого затримали у Харківській області, ховав у лісі арсенал боєприпасів. Фоторепортаж

Арсенал боєприпасів бойовик сховав під Харковом
Фото: Владислав Абдула / Facebook

У затриманого 23 березня бойовика терористичної організації "ЛНР" Служба безпеки України знайшла схованку зі зброєю в лісі поблизу Харкова. Про це у Facebook повідомив начальник пресцентру управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Співробітники спецслужби виявили у бойовика записи із GPS-координатами, які вказували на місце в лісі. Вони вивели правоохоронців на арсенал боєприпасів російського виробництва. У схованці серед іншого були протипіхотні міни, реактивні штурмові гранати, електродетонатори, понад 2 тис. патронів калібру 5,45 та 7,62 мм.

"За попередніми висновками, схованку було облаштовано учасниками незаконних збройних формувань для вчинення терористичних актів на підконтрольній українській владі території", – зазначив Абдула.

Контррозвідка СБУ повідомила про затримання в Харківській області бойовика терористичної організації "ЛНР" 23 березня.

За інформацією оперативників, затриманий громадянин України добровільно співпрацював із російсько-терористичними військами, які окупували частину Донбасу.

У складі незаконного збройного формування "народного ополчення Донбасу" він залякував мирне населення тимчасово окупованої території Луганської області. Чоловік брав активну участь у бойових діях проти Збройних сил України та інших українських військових формувань, зазначили у СБУ.