Журналісти показали територію шахти "Степова" після вибуху. Фоторепортаж

Шахта "Степова" після вибуху
Фото: unn.com.ua
2 березня в селі Глухів Львівської області на шахті №10 "Степова" стався вибух, що забрав життя восьми гірників. Як повідомляє УНН із місця події, зараз у шахті працюють рятувальники, які відкачують метан. Гірники сьогодні вранці, 3 березня, приїхали до шахти, але до роботи не стали через проведення рятувальних заходів. Як довго триватимуть ці заходи поки що невідомо. Агентство опублікувало фотографії території шахти "Степова" після вибуху.

У ДСНС України повідомили, що 2 березня о 12.46 на шахті №10 "Степова" ВАТ "Львіввугілля" унаслідок вибуху сталося обвалення гірської породи. Зазначалося, що вісім осіб загинули, шістьох із травмами підняли на поверхню, ще 20 людей перебували під землею. Пізніше всіх гірників витягнули на поверхню, 14 осіб госпіталізовали.

На місце події вилетіли прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, голова Міненерговугілля Ігор Насалик та голова ДержНС Микола Чечоткін.

За фактом загибелі шахтарів відкрили кримінальне провадження за статтею "порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою".

Президент України Петро Порошенко оголосив всеукраїнську жалобу через загибель людей. Він доручив Кабінету Міністрів перевірити всі вуглевидобувні підприємства України щодо забезпечення засобами та дотримання норм безпеки виробництва.