Кива: Багато процесів в Україні стримують завдяки Авакову. Якщо він піде з поста міністра – вулиці заллються кров'ю

Ілля Кива: Я не приховую: моя мета – влада
Фото: Михайло Койфман / УНІАН

Чи можливий політичний альянс Арсена Авакова та Юлії Тимошенко, чому Петро Порошенко панічно боїться главу МВС, коли будуть призначені дострокові вибори у Верховну Раду і чому бізнесмен Дмитро Фірташ перестав фінансувати екс-главу адміністрації Віктора Януковича Сергія Льовочкіна – про це та інше в інтерв'ю "ГОРДОН" розповів колишній радник Авакова, екс-керівник департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції, а тепер голова Соціалістичної партії Ілля Кива.

За що я вдячний Арсену Борисовичу? Він не тримає мене на короткому повідку, а дає розвиватися

– Не раз по роботі брала у вас коментарі. Ви ніколи не соромилися у виразах. Але нещодавно раптом стали просити статті на вичитку, почали вилизувати пряму мову, пом'якшувати формулювання. Що сталося?

– Серйозно? Та ну, не помічав...

– Може, Аваков натякнув: "Ілле, думай, перш ніж язиком ляпати"?

– Ні-і-і. Я був найневигіднішим радником міністра за всю історію МВС. Ніколи нікого не питав, що говорити. За що я вдячний Арсену Борисовичу? Він мій єдиний керівник, який не тисне й не тримає мене на короткому повідку, а дає розвиватися, поправляє і радить. Він знає трішки більше, але дає чинити по-своєму. Я йому довірився.

– Так чому раптом стали рецензувати свої висловлювання?

– Не пам'ятаю. Раніше навіть не питав, із якого видання телефонують. Говорив – і все. Потім щось сталося... А, згадав! На одному сайті вийшло моє інтерв'ю. Дивлюся – а воно не моє: не мої слова, не мій текст, я так не говорю! Телефоную журналісту – він не зізнається. Півдня витрачаю на телефонні розмови та з'ясування стосунків. Потім дізнався, що за законом маю право читати свої тексти. Журналісти користувалися моєю простотою.

– Ще з вашого Instagram раптово зникло фото, де ви оголений на тлі звабливих жіночих сідниць.

– У нас люди найкраще реагують на такі провокації. Ну з'явилося фото, ну зникло. Це всього лише піар-хід.