Чим загрожує Україні та жителям окупованих районів Донецької області видавання "паспортів ДНР"

На презентації "паспорта ДНР" Захарченко слізно запевняв, що рішення є вимушеним, бо Україна має наміри міняти свої паспорти на біометричні. Цим, на його думку, Київ намагається позбавити жителів "ДНР" будь-яких документів
Фото: durdom.in.ua

Із 1 січня 2017 року в окупованих районах Донецької області розпочали видавати так звані паспорти "ДНР". За даними правоохоронних органів України, "паспорти" квазіреспубліки видано вже 40 тис. жителів, 45 тис. осіб перебувають на стадії вирішення. 18 лютого вийшов указ президента РФ Володимира Путіна про визнання виданих терористами "ДНР" і "ЛНР" "паспортів" на території Росії. Чим конкретно загрожує Україні видавання "паспортів" її громадянам, які залишилися на захопленій бойовиками території, у статті спеціально для видання "ГОРДОН" пояснили юристи Володимир Тимошенко (генерал, перший заступник голови СБУ у 20052007 роках), Сергій Дрьомов (полковник, кандидат юридичних наук) та економіст Ольга Резнікова.

Сам Захарченко уже не вірить у "світле майбутнє" керованої ним дірявої посудини із назвою "ДНР"

Сучасна квазікомедія за мотивами поеми Володимира Маяковського

У пам’яті спливають рядки поеми Володимира Маяковського, коли в ЗМІ сповіщають про те, що з 1 січня 2017 року в самопроголошеній "Донецькій народній республіці" розпочали видавати власні "паспорти". Проте навіть зовні це не молоткастий і серпастий документ радянського зразка, а результат банального копіювання паспорта громадянина Російської Федерації. Знайдіть хоча б кілька суттєвих відмінностей (окрім назви) та переконайтеся самі.

За словами "очільника ДНР" Захарченка, таке рішення спричинене численними скаргами громадян, що вони, "бідолашні", усе ще змушені користуватися документами іноземної держави – України. Водночас, мешканці, які в пориві гніву (хоча в цьому випадку більше підійде фраза "не з великого розуму") знищили паспорт громадянина України, залишились узагалі без паспорта будь-якої країни. Біда та й годі!

Однак на презентації "паспорта ДНР" той самий Захарченко оприлюднив уже зовсім інші аргументи. Цього разу він також слізно запевняв, що рішення є вимушеним, але вже через те, що Україна має наміри міняти свої паспорти на біометричні. Цим, на його думку, Київ намагається позбавити жителів "ДНР" будь-яких документів. Який підступний план "іноземної держави"! Але в будь-якому разі винна "невістка" (у цьому випадку – Україна з її таким ненависним паспортом).