Неймовірний камбек "Барселони". Каталонський клуб знову б'є рекорди

"Барселона" стала першим клубом в історії Ліги чемпіонів, яка здійснила камбек після поразки 0:4 під час першого матчу
Фото: EPA

У середу ввечері каталонська "Барселона" на "Камп Ноу" розгромила французький ПСЖ із рахунком 6:1 і стала першою командою в історії Ліги чемпіонів, яка змогла відігратися після поразки 0:4 в першому матчі. "ГОРДОН" розповідає про це та інші рекорди каталонського клубу.

"Ремонтада" *

У першому матчі проти ПСЖ у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів "Барселона" програла з нищівним рахунком 0:4. І хоча в перемозі іспанців на домашньому полі сумнівів майже не було (котирування на перемогу "Барси" приймали з коефіцієнтом 1,44–1,45), у вихід до чвертьфіналу вірили тільки вболівальники каталонського клубу. Але "Барселона" вкотре здивувала і виграла з різницею у п'ять м'ячів – саме стільки потрібно було, щоб пройти далі.

* "ремонтада" – камбек іспанською

У цьому ж матчі "синьо-гранатові" встановили ще один рекорд: удесяте поспіль вийшли в 1/4 фіналу Ліги чемпіонів.

Фото: EPA

Шість титулів за сезон

У 2009 році "Барселона" стала першим клубом, який виграв усі можливі титули за один рік. Тоді каталонці стали чемпіонами Іспанії, взяли національний Кубок і Суперкубок, виграли Лігу чемпіонів і матч за Суперкубок УЄФА, а також перемогли в клубному чемпіонаті світу. Повторити досягнення "Барси" поки ніхто не зміг.

"Барселона" 6:1 ПСЖ. Онлайн-трансляція

Крім того, "Барселона" – поки що єдина команда у світі, яка двічі зробила "золотий хет-трик": у сезонах 2008/2009 та 2014/2015 каталонці виграли в національній першості, у Кубку Іспанії та Лізі чемпіонів.

"Барсі" також належить рекорд за кількістю перемог у Кубку володарів кубків (клуб виграв трофей у 1979, 1982, 1989 та 1997 роках; турнір відбувався з 1960-го до 1999 року) та Суперкубку УЄФА (1992, 1997, 2009, 2011, 2015).

Фото: EPA

Національні рекорди

В Іспанії "Барселона" є рекордсменом за кількістю перемог у національному Кубку (28), а також лідером за загальною кількістю трофеїв (69 титулів).

Бомбардирська гонка

Один із лідерів клубу – аргентинець Ліонель Мессі – також бореться за звання головного бомбардира Ліги чемпіонів. Після гри із ПСЖ у його активі 94 голи. На один більше у Кріштіану Роналду, який зараз представляє головного суперника каталонців – мадридський "Реал".

Єдине, у чому "Барселона" серйозно поступається "королівському клубу", – кількість перемог у Лізі чемпіонів. "Реал" зараз має 11 трофеїв, "Барса" – усього п'ять.