Дрони СБУ влучили по Липецьку-2, де зберігалося 700 авіабомб! Вибух добре чули в самому Липецьку…

Фото: Олександр Черненко / Facebook

Знову про КАБ.

Переглянув фотознімки після прильотів дронів СБУ по аеродрому Липецьк-2. Можу впевнено сказати – це одна з найбільш вдалих операцій сил оборони останніх місяців. Чому? Бо, окрім літаків і вертольотів, це був один із найбільших складів КАБ ворога. На Липецьку-2 зберігалося понад 700 авіабомб! Більшість літаків, розміщених на військовому аеродромі Липецьк-2, злетіти не встигли.

Що далі? Далі удар наших дронів, ланцюгова реакція й потужна детонація. Причому вибух був такої сили, що місцева влада не могла обмежитися традиційною констатацією, мовляв, усі дрони збили, а уламки щось там пошкодили на землі. Вибух добре чули в самому Липецьку, а з прилеглих населених пунктів була оголошена евакуація.

Очевидно, що це влучання дронів СБУ матиме величезний вплив на хід війни. Літаки з КАБ із Липецька активно били по Харківщині. Окрім того, украй точно обраний час атаки, який фактично співпав із початком Курської операції. Липецький аеродром росіяни точно використовували б і на цьому фронті.

КАБ – одна з найголовніших проблем, із якою стикаються ЗСУ на фронті. І СБУ системно працює по місцях зберігання цієї зброї. Важливо, що всі операції ретельно прораховані – ворог не зміг зупинити ні повторний удар по Морозовську, ні всього лише за тиждень удар по Липецьку-2.

Наостанок два слова про Курську операцію. Події в цьому регіоні поки окутує "туман війни". І це стратегічно правильне рішення наших. Єдине, що ми можемо сказати точно, – після ударів по Липецьку-2, КАБ у ворога стане значно менше.

Джерело: "Цензор.НЕТ"