Меркель, яка постійно вела з Путіним діалог, запізно зрозуміла, що розмови з ним не працюють. Для нього має значення тільки сила

Фото: Олексій Гончаренко/Facebook

Меркель дала інтерв'ю Der Spiegel. Там вона розповідала багато історій про свої плани та невдачі перед початком повномасштабного вторгнення.

Але, як на мене, найголовніший меседж, який є в цій статті, – не розбір ситуації, чому сталося, як сталося. Це ми точно будемо робити трохи пізніше. Тут важливе інше. Навіть Ангела Меркель, яка постійно вела з Путіним діалог, зрозуміла – для нього має значення тільки сила. На жаль, зрозуміла вона це запізно.

Механізм стримування не працює, як і розмови з ним. Якщо ти сильніший, якщо ти хитріший, якщо ти відповідаєш – тільки тоді є якийсь сенс.

Зараз Лукашенко погрожує і каже: "Зупиніться або Україна буде зруйнована". Якщо ми зупинимося, Україна точно буде зруйнована. А поки в нас є сила, є всі шанси перемогти.

Путін – це хижак, він буде добивати свою жертву. Якщо вона зупиниться, хижак зʼїсть її швидше.

Але слово "жертва" я використовую образно. Звісно, ми страждаємо, але ми боремося. І ми зараз не в позиції жертви. Ми ті, хто віднайшов свою силу.

Джерело: ГОНЧАРЕНКО / Telegram

Опубліковано з особистого дозволу автора