Росія розробила стратегію захоплення Білорусі до 2030 року. Цей документ підтверджує наміри РФ остаточно ліквідувати суверенітет Білорусі

Фото: Олексій Гончаренко / Facebook

Росія розробила стратегію захоплення Білорусі до 2030 року.

Про це вийшло ціле розслідування журналістів на підставі документа під назвою "Стратегічні цілі Російської Федерації в Білорусі", який датований ще осінню 2021 року.

Там прописано повне поетапне приєднання Білорусі до Росії. А кінцевою метою є створення так званої Союзної держави Росії та Білорусі не пізніше 2030 року.

Звісно, що подається це "злиття" як "гармонізація" білоруського законодавства із законодавством Росії, "узгодження зовнішньої та оборонної політики" і "торговельно-економічне співробітництво" на основі пріоритету російських інтересів.

А також забезпечення переважного впливу Росії в суспільно-політичній, торговельно-економічній, науково-освітній і культурно-інформаційній сферах.

І головне, що там є: має бути розширена військова присутність Росії в Білорусі, зокрема за рахунок спільної системи командування і російських складів зброї.

Що це означає? Окупація Білорусі вже й так триває. Зараз країна не має ніякої суб'єктності. Цей документ тільки підтверджує наміри Росії остаточно ліквідувати суверенітет Білорусі й посилити залежність від Москви. У майбутньому це становитиме ще більшу загрозу безпеці як для України, так і для Європи.

Я давно говорив, що Україна має розірвати вже зараз усі дипломатичні відносини [з Білоруссю]. У демократичної України не може бути жодних відносин з авторитарною Білоруссю. Вже зареєстрована у Верховній Раді постанова. Давайте голосувати.

Джерело: Олексій Гончаренко / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора