Немає причин для зневіри чи образ на західні ЗМІ стосовно контрнаступу. Їхні статті пишуть на тлі роздутих очікувань, а не реальних досягнень

Фото: Борислав Береза / Faсebook

На тлі песимістичних прогнозів у західних ЗМІ стосовно інтенсивності наступу ломи, блогери й коментатори різного штибу розділилися переважно на два табори. Одні називають західні ЗМІ продажними, а статті – замовними, інші посилаються на них як на причину для розчарування і посипання голови попелом. Не мають рації ні ті, ні інші. Проблема в тому, що статті пишуть на тлі роздутих очікувань, а не реальних досягнень.

Шапкозакидальні заяви високопоставлених осіб, від представників Офісу президента до керівництва ГУР МО, про те, що наступ буде ого-го та йо-хо-хо, а потім ми вже цього року зайдемо у Крим, призвели до завищених очікувань. Це споконвічна проблема, а конфлікт очікування й реальності – це нормально! Але однаково багатьом хочеться пом'якшити біль розчарування, тому вони поринають у гіперпатріотизм і песимізм. варто залишатися реалістом. Не нити і не роздувати щоки, а дивитися на факти.

А чинники такі. Наступ триває. Наші просуваються вперед. Росіяни відступають. ЗСУ звільняють територію від окупантів. Важко і складно, але рухаються вперед. І так, ворог не тікає, бо довго й системно готувався до оборони. А ще є втрати. Тому що наступ без втрат буває лише в уяві. Але наступ триває. І це не останній наступ. Будуть іще й іще, доки України не звільнять від російських окупантів. Кожен наступ буде вдалим, якщо завдяки йому звільнятимуть наші території. Тому немає жодних причин для зневіри або ж образ на західні ЗМІ. Потрібно тверезо дивитися на те, що відбувається, і на факти, не бути в полоні ілюзій і завищених очікувань, а також не базікати надалі про наступи і критично мислити. Завжди. Усім. І раджу слухати винятково представників Генштабу. Хоча простіше впадати у зневіру або в ейфорію, якщо ти інакше не вмієш.

Тому не шукайте чорної кішки в темній кімнаті, особливо якщо її там немає.

Джерело: Борислав Береза / Faсebook

Опубліковано з особистого дозволу автора