Із РФ зараз тікають ті, хто мав стати її майбутнім. Путін увійде в історію не як реставратор Російської імперії, а як могильник Росії

Фото: Borislav Bereza / Facebook

Після оголошення Кремлем мобілізації росіяни масово підтримали її втечею із країни. У підсумку ми бачимо, мабуть, наймасовіший відтік мізків із Росії протягом останніх 100 років. Схоже було після революції 1917 року і вилилося в катастрофу, яку посилив червоний терор і репресії Сталіна. Тоді тікав цвіт нації.

Сьогодні з Росії тікають молоді айтівці та вчені, студенти й бізнесмени, креативний клас і професіонали з різних галузей. Це добре для нас. Тікають ті, хто потенційно мав стати майбутнім Росії. Тепер Росія без цього майбутнього. Тимчасово чи назавжди – покаже лише час, а поки що все саме так.

Але найцікавіше те, що мобілізація породила величезний запит на мир. І ось тепер я вірю в появу в Росії аналога протестного руху матерів, які не хочуть віддавати дітей на війну в Афганістані, котрий був у СРСР. Але то буде інша історія. Це доведено Чечнею і Дагестаном, де саме матері й дружини протестували проти мобілізації їхніх синів та чоловіків і досягли бажаної мети. Дуже цікавий кейс. І він як ще один поріз знекровлює путінський режим. Тактика тисячі порізів давно довела свою ефективність. Але сьогодні себе ріже сам путінський режим у суїцидальному чаді.

Росія крок за кроком іде до розвалу, як ішов до нього СРСР. Але головним винуватцем цього є Путін. І для нього найкращим покаранням буде те, що він увійде в історію не як реставратор Російської імперії, а як могильник Росії. А це саме собою чудово!

Джерело: Березовый сок / Telegram

Опубліковано з особистого дозволу автора