Частину ядерних технологій передала КНДР сучасна Росія, аби спровокувати нестабільність

Російський опозиціонер і політичний експерт Костянтин Боровой у своєму блозі на сайті "ГОРДОН" написав, що США в ситуації з КНДР виступають захисниками світового співтовариства.

Сьогодні хочу поговорити з читачами про ситуацію, яка відбувається в ці дні навколо КНДР. Річ у тім, що Північна Корея межує з Росією та Китаєм. До того ж Північна Корея хоче випробовувати ядерну зброю одночасно з ракетами-носіями. І це набагато небезпечніше, ніж можлива військова операція США. Неадекватні північнокорейці можуть причепити до ракети ядерну боєголовку. І вони погрожували Південній Кореї та Японії. Небезпека для миру дуже висока. Північна Корея порушує заборону на ядерні випробування та постійно робить агресивні та войовничі заяви.

Тож тут Сполучені Штати виступають захисниками світового співтовариства від дуже небезпечного режиму. Але досі залишається можливість розв'язати цю проблему мирним шляхом. А те, що ситуація дуже серйозна, підтверджує той факт, що навіть китайці тимчасово відмовилися від експорту вугілля в Північну Корею. У цьому сенсі світове співтовариство єдине. Це безумство потрібно зупиняти. Із боку Росії щодо США читаються ревнощі. Дії Сполучених Штатів потрібно ще розцінювати і як натяк на методи розв'язання проблем із неадекватними, небезпечними для людства режимами. А Росія, як відомо, не на офіційному рівні, а на рівні пропаганди зробила заяву про можливості використання ядерної зброї. Тож для Кремля це дуже серйозний психологічний момент. Йому дають зрозуміти, що існує і такий варіант вирішення проблем Східної України, Криму та Сирії.

Потрібно розуміти, що Росією управляє керівник спецслужби. А всі технології спецслужб – це провокації. Сьогодні роблять усе можливе, щоб коаліція із 70 держав нічого не могла робити в Сирії. Усе можливе робить Кремль. Ситуація нестабільності з погляду російських спецслужб – ідеальна ситуація, за якої вони можуть упливати на процеси у світовому співтоваристві. Сумнівів у тому, що всю цю ситуацію з Північною Кореєю Кремль може використовувати для нових провокацій, немає зовсім. Москва буде робити заяви про агресивність США, потребу їх стримування. Хоча насправді мова йде про порятунок світу.

Що ж стосується заяви КНДР про ядерну відповідь у разі атаки на їхній полігон, то не варто північнокорейським загрозам надавати великого значення. Їхня ядерна та ракетна програми недостатньо розвинені. Вони не володіють сучасними технологіями. Це варіант відсталої радянської програми. І, до речі, майже немає сумнівів, що частину ядерних технологій передала КНДР сучасна Росія. Із метою спровокувати нестабільність.

А ще сьогодні рівно три роки від офіційного початку АТО. Із кожним днем стає все ясніше, що Україна протидіє агресії Росії не тільки проти себе. Україна захищає найближчі європейські держави та взагалі людську цивілізацію. Із часом це оцінять. Україна платить непомірну ціну: десятки тисяч загиблих і постраждалих. На жаль, допомога, яку надають Україні, дуже обмежена. Досі не ухвалили рішення про постачання смертельної зброї Сполученими Штатами. Тим цінніший внесок України в захист світу. Я впевнений, що людство гідно це оцінить.

Джерело: "ГОРДОН"