Саакашвілі міг викликати в Україну екс-главу військової поліції Грузії, щоб використати його як терориста

Політолог Тарас Чорновіл припускає, що затриманий в Україні екс-чиновник МВС Грузії Мегіс Кардава мав на замовлення Михайла Саакашвілі вбити когось із оточення колишнього голови Одеської ОДА, щоб "реанімувати невдалий міф про жертв кривавого режиму".

Якось не дуже активно в нас говорять про затримання Мегіса Кардави під час спроби в'їхати в Україну за підробленим посвідченням моряка. А постать дуже показова – колишній начальник військової поліції міноборони Грузії часів Саакашвілі. Цей суб'єкт утік із Грузії у 2012 році, а з 2013-го вже був у розшуку Інтерполу за червоним списком. Ще наступного року його заочно засудили в Грузії до дев'яти років ув'язнення за сукупністю кількох кримінальних справ.

Серед обвинувачень – тюремні тортури (пригадуєте всі ці зґвалтування віниками й ніжками від табуреток?), призведення до тюремного бунту, у якому загинули в'язні. Також організація стеження за політичними опонентами Саакашвілі, викрадення людей, розтрата державних коштів тощо. Після екстрадиції в Грузію можна очікувати нових обвинувачень проти Кардави та його шефа Саакашвілі.

Спроба Кордави проникнути в Україну саме зараз виглядає повним безглуздям, хоча колишній начальник міг його викликати для використання за ще однією спеціальністю свого улюбленця – як терориста-диверсанта. Видно, зовсім погані справи у Міхо, коли наразив на таку небезпеку свого особливо важливого соратника. Чомусь підозрюю, що вбивати Кордава мав би не представників влади, а якраз когось із оточення Саакашвілі, щоб реанімувати невдалий міф про "жертв кривавого режиму". А в нас жертв дуже швидко починають любити.

А коли все провалилося – честь і хвала нашим спецслужбам – Саакашвілі поспіхом відрікся навіть від знайомства з Мегісом. Ви повірили? Керівника військової спецслужби, яку виплекав і опікав особисто екс-диктатор, він, виявляється, не знав! Ну це вже навіть не зі сфери абсурду, а виключно стосується моралі, чи, точніше, її відсутності. Саакашвілі злив ще одного свого соратника. Бо ж зізнатися у співпраці з особою, яка для будь-якої цивілізованої країни –злочинець найвищого рівня, якось неспідручно...

Тепер персональний кат грузинського наполеончика готується до екстрадиції – вона явно невідворотна. А Саакашвілі ще пробує чіплятися за клопотання про політичний притулок в Україні, сьогодні він оскаржив у суді відмову в наданні притулку. Який усе-таки цинізм – він просить притулку у "бариг", яких обливає найгіршими звинуваченнями, зокрема й у диктатурі, свавіллі та узурпації, але боїться постати перед "найчеснішим, створеним за його правління" грузинським судом.

До речі, недавно, коли йому закинули, що вимагає від Порошенка антикорупційного суду, а сам у Грузії його не створив, Саакашвілі відсік заявою, що в нього всі суди чесні й антикорупційні. То ласкаво просимо додому – там чекають у найчеснішому у світі суді.

Джерело: Тарас Чорновіл / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора