Розслідування ДБР у справі Тупицького – це дикий сором. Банкова стала офісом юридичного креативу

Фото: Danylo Mokryk / Facebook

Вибачте, але це просто срака.

У той самий час, коли за вагоном предметних, підкріплених матеріалами заяв про злочини наші правоохоронні органи наглухо морозяться відкривати кримінальні провадження – ДБР хутенько починає розслідування за якоюсь заявою, що Верховний Суд зловжив владою, коли скасував указ Зеленського про скасування указу про призначення Тупицького суддею КСУ. Бо цього вимагає ст. 214 КПК – розпочати кримінальне провадження.

Аякже, так, вимагає. Тільки коли тому ж ДБР не хочеться відкривати провадження, то вони чхали на ст. 214 КПК. Вони заяви про злочин розглядають як звернення громадян.

А тут, коли треба зрезонувати з істерикою Банкової через рішення Верховного Суду по Тупицькому, під козирок – і поїхали. Уже навіть проводити слідчі дії почали. Боже-боже, яка трешнятина.

Так, Верховний Суд визнав незаконною практику Зеленського звільняти людей, скасовуючи старі укази про призначення. І це не вперше суд займає таку позицію. Пару місяців тому Верховний Суд точно так само визнав незаконним "звільнення" в такий спосіб Зеленським члена Нацради з питань телебачення і радіомовлення Володимира Горковенка.

Тому що це абсолютно очевидне рішення щодо такої, кхм, процедури. Правда, у випадку з Горковенком в Офісу президента чогось істерика не почалася. А тут, у випадку з Тупицьким, уже почалася. Бо це ж Тупицький.

Хоча як тільки Зеленський цю моду собі запровадив, правники волали: це незаконно, не можна отак просто скасувати одноразовий акт індивідуальної дії, яка вже відбулася.

В Офісі президента робили "ліцо кірпічом", що все правильно. Пофіг, що там кажуть правники. Банкова – це ж офіс юридичного креативу, уже не вперше.

А тепер от почалася істерика, до якої вирішили долучити ще і ДБР.

Який дикий сором.

Джерело: Danylo Mokryk / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора