10 років російська пропаганда доводила, що Майдан нібито спровокував війну. Однак після приходу Януковича до влади мирного сценарію для України вже не було

Фото: Денис Казанський / Telegram

Сьогодні 10-та річниця початку Євромайдану. Не сумніваюся, що багато хто цього дня писатиме про те, що російська агресія, війна, окупація – це все наслідок подій 10-річної давності. Мовляв, сиділи б тихо – жодної війни й анексій українських територій не було б. Янукович би "сам цивілізовано пішов" 2015 року й іншу схожу нісенітницю, яку ця публіка повторює вже 10 років.

Я ж просто нагадаю, що навесні нинішнього року ексдепутат від Партії регіонів, а нині – відомий колаборант Олег Царьов в інтерв'ю російському виданню "Свободная пресса" абсолютно відкрито визнав, що Янукович збирався розділити Україну і спровокувати відділення західних областей, які заважали йому узурпувати владу й вести проросійський курс.

Регіонали мали намір переписати Конституцію, щоб дозволити Януковичу залишатися "вічним" президентом України, за тим самим сценарієм, як це зробили Путін і Лукашенко.

Такий крок за їхнім задумом мав підштовхнути західні області України до сепаратизму. Планували, що ці регіони збунтуються після такої узурпації влади і Янукович не заважатиме їхньому відділенню.

Фактично це визнання в тому, що Янукович і його команда справді були російською агентурою й мали чіткий план знищення власної країни. І це визнання повністю підтверджує, що українці не мали іншого виходу, окрім як виходити на Майдан і захищати свою країну від злочинців, які мали намір її розвалити.

10 років російська пропаганда доводила, що Майдан нібито спровокував війну, а якби революції не було, то Україна жила б мирно й добре. Однак, як бачимо, після приходу Януковича до влади мирного сценарію для України вже не було. Просто до Майдану Росія за допомогою Януковича планувала захопити всю країну, крім західних областей. А після Майдану змогла захопити лише Крим і частину східних регіонів.

Не Майдан здійснив державний переворот. Це Янукович задумував державний переворот і знищення України, а Майдан цьому перевороту запобіг.

Джерело: Денис Казанський / Telegram

Опубліковано з особистого дозволу автора