Росіяни виправдовують злочини тим, що в "Охматдиті" буцімто були військові "Азову". Чергова брехня. Азовці під Кремінною виборюють українську територію

Сьогодні росіяни здійснили черговий воєнний злочин: атакували балістичними ракетами столичний дитячий шпиталь, де проходять лікування важкохворі українські діти, зокрема онкогематологічне відділення. Також фрагменти ракет уразили пологовий будинок і кілька житлових будинків у Києві. Рятувальні служби повідомляють про 20 загиблих і 96 поранених, але пошукові роботи продовжуються. Це цілеспрямований терор проти цивільного населення й беззахисних українських дітей.

І знову російські боти отримали методички щодо виправдання своїх злочинів тим, що в будівлі буцімто перебували військовослужбовці "Азову". Чергова брехня, якої ми наслухалися ще під час оборони Маріуполя. Тоді, за версією росіян, у будівлі пологового будинку розташовувалася база "Азову". Як і в Драмтеатрі, поряд із яким був велетенський напис "діти". Як і численні житлові будинки, на яких сиділи фантомні "азовські снайпери". А також об'єкти критичної інфраструктури, зруйновані російською артилерією і авіацією, бо там нібито переховувалися українські захисники.

Сьогодні ж військовослужбовці "Азову" перебувають на позиціях поблизу Кремінної, метр за метром виборюючи українську територію й відтісняючи противника.

У РФ зате сьогодні святкують День сім'ї. Атака на дитячу лікарню в Києві – це, імовірно, своєрідне привітання від "братського народу". Цілком у стилі російських воєнних злочинів в ім'я захисту сімейних цінностей.

"Никогда такого не было, и вот опять".

Джерело: Denys Prokopenko / Facebook