Для переїзду пошкодженого обстрілом "Охматдиту" знайдуть нове приміщення – Зеленський

За даними СБУ, Росія атакувала "Охматдит" ракетою Х-101
Фото: ДСНС України / Telegram

Для переїзду з Києва дитячої лікарні "Охматдит", яку обстріляли 8 липня російські окупанти, шукають іншу лікарню. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у Варшаві на пресконференції, яку транслювала пресслужба президента.

"Я розмовляв із міністром внутрішніх справ і з іншими нашими представниками Кабінету Міністрів. Я попросив, щоб ми дуже швидко зараз знайшли лікарню, щоб дуже швидко технічно ця лікарня була підготовлена, щоб "Охматдит" зміг переїхати туди, щоб дати допомогу дітям. Вони мені на кінець дня сьогодні скажуть, що вони знайшли", – сказав Зеленський.

Президент підкреслив, що "вони повинні – вони знайдуть".

"Цю інформацію ми отримуємо. Після цього вже буде наступний крок", – зазначив він.

Журналісти запитали Зеленського, скільки людей перебувало в "Охматдиті", коли лікарню обстріляли.

"Ще продовжуються роботи. [...] Зараз немає точної статистики. [...] Трішки почекаємо", – відповів президент.

Контекст:

8 липня країна-агресор Росія здійснила масовану ракетну атаку на Україну. Під ударами були Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Слов'янськ і Краматорськ.

Значні пошкодження зафіксували у столиці, під удар потрапила, зокрема, будівля "Охматдиту". Також у столиці є влучання в житловий будинок у Шевченківському районі, один із під'їздів зруйновано, жителів довелося евакуйовувати.

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук повідомив, що сили протиповітряної оборони України збили 30 із 38 російських ракет, зокрема "Кинджал". Не вдалося збити один "Іскандер-М", дві Х-101, два "Калібри", "Циркон" і дві Х-22.

За даними СБУ, Росія атакувала "Охматдит" ракетою Х-101.

За останніми даними Нацполіції, внаслідок масованого ракетного удару окупантів 8 липня загинуло 33 людини: 22 – у Києві й 11 – у Дніпропетровській області. Поранено 137 людей: 72 – у столиці, 64 – у Дніпропетровській області й двоє – у Київській області.