Вакарчук і гурт "Океан Ельзи" після ракетного обстрілу "Охматдиту" російськими окупантами передали на підтримку лікарні 100 тис. грн

Вакарчук: Обстріл хворих дітей у лікарні – це прямий доказ усім тим, хто сподівається умиротворити ворога, – для нього не існує жодних законів і заборон
Фото: Океан Ельзи / Okean Elzy / Facebook

Фронтмен українського гурту "Океан Ельзи" В'ячеслав Вакарчук після ракетного обстрілу відділення токсикології дитячої лікарні "Охматдит", де перебували важкохворі діти на діалізі, передав разом із музикантами на підтримку лікарні 100 тис. грн.

Про це 8 липня повідомляють на сторінці колективу у Facebook.

"Переказуємо від себе 100 тис. грн на підтримку "Охматдиту". Долучайтеся й ви", написали артисти.

"Обстріл хворих дітей у лікарні – це не просто черговий злочин тих, хто давно вже перейшов за межі людського. Це прямий доказ усім тим, хто сподівається умиротворити ворога, – для нього не існує меж, не існує жодних законів і заборон", – додав на своїй сторінці в Instagram Вакарчук.

Контекст:

8 липня вдень країна-агресор Росія здійснила масовану ракетну атаку на Україну. Як повідомив президент України Володимир Зеленський, окупанти випустили понад 40 ракет різних типів по Києву, Дніпру, Кривому Рогу, Слов'янську і Краматорську.

У столиці, крім будівлі "Охматдиту", пошкоджено житловий будинок у Шевченківському районі, падіння уламків зафіксовано в Солом'янському, Дніпровському, Дарницькому, Деснянському й Голосіївському районах.

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з прем'єром Польщі Дональдом Туском з нагоди підписання безпекової угоди між країнами заявив, що внаслідок масованої ракетної атаки загинуло 27 людей, ще 100 – дістали поранення.