Україна ініціює скликання надзвичайного засідання Радбезу ООН через удар РФ по "Охматдиту" – Зеленський

Зеленський оголосив про скликання Радбезу ООН
Фото: пресслужба Офісу президента

Україна ініціює скликання надзвичайного засідання Ради Безпеки ООН через удар російських окупантів по українській цивільній інфрастурктурі 8 липня. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив сьогодні на пресконференції у Варшаві, трансляцію вели в YouTube Офісу президента.

"Україна зараз ініціює скликання надзвичайного засідання Ради Безпеки ООН у зв'язку з російським ударом по цивільній інфрастурктурі, включно з дитячою лікарнею", – сказав він. 

Президент також розповів, що сьогодні унаслідок атаки РФ в Україні вбито 27 осіб, понад 100 – дістали поранення.

Російська ракета пошкодила корпуси "Охматдиту", ідеться про реанімаційні, операційні, онкологічне відділення, повідомили в МОЗ. Зокрема, під удар потрапило відділення токсикології, де перебували важкохворі діти на діалізі. У лікарні загинуло двоє дорослих, ще 16 осіб постраждали (з яких семеро – діти).

Контекст:

8 липня вдень країна-агресор Росія здійснила масовану ракетну атаку на Україну. Як повідомив президент України Володимир Зеленський, окупанти випустили понад 40 ракет різних типів по Києву, Дніпру, Кривому Рогу, Слов'янську і Краматорську. У столиці під удар потрапила будівля "Охматдиту", також у Києві є влучання в житловий будинок у Шевченківському районі, один із під'їздів зруйновано, жителів довелося евакуйовувати. Кілька влучань зафіксовано у Кривому Розі, відомо про щонайменше 10 загиблих, один чоловік загинув у Дніпрі, ще троє – у Покровську

У Радбезі зараз головує країна-агресор Росія.