Лукашенка вже не було б, якби в Москві йому відмовили в підтримці. Санкції ЄС потрібно запроваджувати проти путінської системи

Фото: Дмитро Литвин / Facebook

Відповідальність за ситуацію в Білорусі лежить на президенті РФ Володимирові Путіні, а не президенті Білорусі Олександрові Лукашенку, вважає журналіст Дмитро Литвин.

У чому головна проблема з політикою Євросоюзу стосовно Білорусі зараз? У тому, що вони не хочуть зробити чесний крок і визнати, що немає ніякого Лукашенка як дійової особи. Відповідальність за все зараз – на Путіні. Це не проти білоруських діячів потрібно запроваджувати якісь санкції, до чогось їх закликати. Це проблема в Путіні – у його фінансовій системі, яка підтримує Лукашенка, у його політичній системі, яка зараз займається поглинанням Білорусі, у його системі пропаганди, яка долучилася до захисту Лукашенка. Це проти путінської системи потрібні санкції зараз, тому що ну зрозуміло ж, що Лукашенка вже не було б разом з усім насильством і кошмаром, якби в Москві йому відмовили в підтримці.

Зверніть увагу: Лукашенко ще й самоусунувся від зовнішньополітичних контактів. Навіть у той період, коли ще можна було безпосередньо говорити із представниками Євросоюзу, він ухилявся від цього. Чому? Думаю, це частина "взаєморозуміння" з Путіним: нібито зовнішньою політикою Білорусі, усією обороною і безпекою займатиметься Путін. А тиснути на Путіна через Білорусь діячам із Євросоюзу якось не хочеться. Ц – цинізм. М – мізерність.

І, до речі, чомусь досі не попросили вибачення всі ці наші громадяни, які роками розповідали нісенітниці, що нібито Лукашенко – це якась гарантія збереження суверенітету Білорусі, а отже, й безпеки України. Ага.

Джерело: Дмитро Литвин / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора