Досвід висадки воїнів України й утримання плацдарму у Кринках противник ретельно вивчив і вважає успішним

Фото: Євген Сасько / Telegram

Щодо ситуації вздовж річки Дніпро. Станом на зараз напрямок не є головним і увага прикута на інші. Противник здійснює розвідку і штурмові дії по островах річки і навіть досягає певних успіхів в отриманні контролю над островами в районі Тягинки. Шукає слабкі місця і проводить постійну розвідку. Сформував тактичну групу для дій на островах, яку насичує плавзасобами – лодками та катерами.

Також веде активності в районі Антонівського та залізничного мостів.

Метою на даному етапі є вихід на берегову лінію по всій протяжності річки Дніпро задля встановлення візуального та вогневого контролю над протилежним берегом як мінімум. Та, по можливості, створення передумов для форсування або ж демонстрації готовності до десантних дій.

Головним чином, це відволікання сил і засобів сил оборони України.

Проте категорично не слід виключати варіанти підготовки противником десантних операцій із метою отримання повного контролю над островом Великий Потьомкін та реалізації спроб захоплення тактичних плацдармів на правому березі. Досвід висадки воїнів України та утримання плацдарму у Кринках противник ретельно вивчив і вважає успішним – протягом тривалого часу він там тримав і втрачав підрозділи десантників, морпіхів і піхоти, які могли бути задіяні на інших напрямках. Тому навряд чи хтось заборонить командуванню угруповання росіян на цьому напрямку як мінімум "прощупати" оборону правого берега висадкою десанту. Навіть ціною цього десанту.

У районі Кінбурнської коси орки укріплюють та посилюють позиції.

У принципі, істотних змін у складі угруповання не виявляється. Проте відбуваються певні переміщення підрозділів.

Імовірно, що зі зниженням загроз десантних операцій із боку ЗСУ росіяни переміщують підрозділи 76-ї ДШД на інший напрямок.

Джерело: drive_Ernesta / Telegram

Опубліковано з особистого дозволу автора