Адміністрація президента РФ залучила до кампанії проти Пригожина Кадирова і його абреків, щоб вони вербально опустили кривавого кухаря

Фото: Игорь Эйдман / Facebook

Сценарій початку другої громадянської.

Чи може агресія Росії проти України дати старт новій російській смуті, громадянській війні? Та запросто. Передумови вже є.

Лише один з імовірних варіантів такого розвитку подій.

Заборона згадувати Пригожина на ТБ, активізація його політичної кампанії, зокрема тур регіонами Росії, наїзд на нього високопоставлених кадировців (Делімханова і Даудова) – ланки одного ланцюга, здатного призвести до серйозного внутрішньоросійського конфлікту. Це частина протистояння Пригожина й адміністрації президента, яка вирішила підрізати крила дедалі популярнішому серед ядерного путінського електорату непередбачуваному авантюристу. Пригожина апаратно душать, а він відіграється в інформаційному просторі.

Саме тому АП в особі, мабуть, Кирієнка залучила до кампанії проти Пригожина Кадирова і його абреків, щоб вони вербально опустили кривавого кухаря в очах потенційних прибічників.

Пригожин відповів украй жорстко через ватажка своєї банди Уткіна ("Вагнера"), який наїхав на кадировців, нагадавши, що воював із ними у двох чеченських війнах, і висловивши готовність прибути на стрілку, забиту Пригожину. Правда ж, нагадує розбірки 90-х: пітерська й чеченська банди забивають стрілку, потім хтось із них на нервах може натиснути на гачок – і почнеться тотальне смертовбивство.

Цілком імовірний сценарій подальшого розвитку подій: кадировці та пригожинці влаштовують стрілку, яка переходить у перестрілку. Потім починається повномасштабне зіткнення між ПВК "Вагнер" і кадировським "Ахматом". Російське міністерство оборони, яке ненавидить Пригожина, втручається на боці кадировців. Але скеровані проти "Вагнера" частини з націоналістичних античеченських міркувань, поширених в армії та спецслужбах, переходять на бік Пригожина.

Ось тобі, батечку, і Ю‌р‌'їв‌ ‌д‌е‌н‌ь‌ (закреслено) нова громадянська війна.

Джерело: Игорь Эйдман / Telegram

Опубліковано з особистого дозволу автора