Дуров вважав, що може здавати Telegram в оренду російським окупантам або мафії. Але так не буває

Фото: Игорь Эйдман / Facebook

Спеціальна дуровська операція.

Не хвилюйтеся, усе з Дуровим і його Telegram буде нормально – просто перейдуть на правильний бік у гібридній війні.

Здійснилася мрія поета – до багнета прирівняли перо. Якщо інформація стала потужною зброєю, великі інформаційні платформи можна порівняти зі зброєю масового ураження. Telegram – теж така зброя масового ураження, інформаційна атомна бомба.

Відповідальність розробників таких платформ і виробників зброї порівнянна. Коли судять чергового збройового барона, який збував стволи мафії або агресору в обхід санкцій, це нікого не обурює. Чому тоді викликають здивування проблеми із законом у керівника Telegram, котрий дозволив перетворити свою платформу на інструмент війни проти України?

Дуров вважав, що сам має право розпоряджатися своєю інформаційною зброєю, зокрема здавати її в оренду російським окупантам або європейським злочинним угрупованням. Але так не буває в сучасному світі. Триває гібридна війна між Заходом і путінською Росією, кожна зі сторін прагне взяти під контроль боєздатні інформаційні технології. Є великі підозри, що Telegram тією чи іншою мірою контролювала Росія, і абсолютно точно вона використовувала його зі своєю воєнною метою. Імовірний наслідок арешту Дурова – встановлення правового контролю над Telegram із боку європейських інститутів. Це був би досить ефективний удар по інформаційних можливостях путінського режиму у війні проти України й гібридній війні з вільним світом. Тільки так можна пояснити колективну істерику російських пропагандистів і влади, сильно наляканих такою перспективою.

Джерело: Игорь Эйдман / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора