Кабмін звільнив голову "Нафтогазу", порушивши закон. Тому не дивуйтеся, що інвестори оцінюють нас на рівні Гани

Фото: Sergey Fursa / Facebook

Україна в понеділок узяла в борг на зовнішніх ринках. Україна взяла під 6,875%. Це ринкова ставка для України. Це десь між Ганою і Єгиптом за рівнем вартості боргу. Так оцінюють Україну в Лондоні й Нью-Йорку. Так оцінюють люди з грошима.

І багато українців незадоволені. Адже ми такі молодці. Адже у нас і чорноземи, і таланти, і співаємо ми добре. Несправедливо.

А потім у середу Кабмін, порушуючи закон, звільняє голову "Нафтогазу" і руйнує незалежний інститут і реформу ринку газу, яку проводили спільно з нашими західними партнерами і до якої було залучено особисто президента Байдена. Вчиняючи так, як роблять у країнах між Ганою і Єгиптом.

Ось вам і відповідь на запитання, чому інвестори нас оцінюють на рівні Гани. Якщо ви поводитеся як дикі племена, якщо ви маєте вигляд, як у диких племен, якщо ви поважаєте верховенство права, як поважають його в середньостатистичній африканській країні, то ви і є середньостатистична африканська країна. Яку через безглузду випадковість занесло у Європу. І нема чого на дзеркало нарікати, коли пика крива.

Джерело: Sergey Fursa / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора