Сі не говорить про боротьбу з НАТО чи США. Спочатку він візьме Росію

Каспаров: Імператор Сі Цзіньпін здійснив королівський візит до Пу Тіна, губернатора провінції на півночі Китаю. Сі сяяв, Путін був схожий на слугу
Фото: EPA

Імператор Сі Цзіньпін здійснив королівський візит до Пу Тіна, губернатора провінції Роксія на півночі Китаю.

Це саме такий мало вигляд, бо це те, що відбувається. Сі сяяв, а Путін був схожий на слугу, яким він і є. Це було найбільше приниження, яке колись бачила Росія.

Це не союз, це бос і лакей. Сі не говорить про боротьбу з НАТО чи США. Спершу він візьме Росію. Путін намагається купити додаткові години при владі, продавши Росію Китаю.

Божевільна війна Путіна з Україною посилює російську демографічну кризу, спустошуючи країну. У Китаю справи йдуть погано, йому потрібні простір, ресурси та перемоги. Націоналістичні прибічники Путіна бачать, що відбувається.

Китай випустив карти, на яких перераховано ділянки прикордонної території Росії з китайськими назвами та конфігураціями. Путін відмовився б від цього, щоб тимчасово взяти Бахмут? Чому ні? Йому взагалі начхати на Росію та росіян.

Це буде вибір, із яким Росія зіткнеться, коли зазнає поразки і її виженуть з України. Поповзти назад у Європу з поступками, відповідальністю та репараціями або стати провінцією-заправкою китайської диктатури.

США не мають повторювати із Сі помилки, які вони зробили з Путіним. Сі та його банда егоїстичні, і їм начхати на Путіна чи на цю ймовірну дружбу. Вони поважають силу і наступатимуть, якщо зіштовхнуться зі слабкістю в Україні та в інших місцях.

Джерело: Garry Kasparov / Twitter