Україна вже в НАТО і не має значення, коли вона стане членом офіційно. Зараз головне – виграти війну й підняти український прапор у Севастополі

Фото: Гарри Каспаров / Facebook

Усі розуміють: Україна вже є членом НАТО, водночас єдиним, який веде війну за те, заради чого НАТО створювали. НАТО взагалі створювали у 1949 році, щоб урятувати Європу від російського (ну, тоді – радянського) вторгнення, просто на той час потенційна лінія розмежування була в районі річки Рейн, а зараз вона проходить Дніпром. Але, у принципі, триває та сама війна, заради якої НАТО було створено, до якої НАТО готувався десятиліттями. Цю війну сьогодні веде одна країна – Україна, і платить страшну ціну за те, що НАТО виявився не здатним цій війні запобігти.

Дехто стверджує, що країни НАТО не готові застосувати ст. 5 Статуту для захисту України. Хоч як дивно, може, й готові. Польща, Великобританія – чому ні? Однак проблема не в них – вирішальну роль у НАТО, очевидно, відведено Америці.

Вступ НАТО у війну неможливий без того, щоб Америка це підтримала, тому що потрібна американська військова потужність, зокрема ядерна, яка стримає будь-якого потенційного агресора. Я не думаю, що вдасться бюрократично проломити членів НАТО, якщо виходу на кордони 1991 року не буде.

Якщо припустити, що більшість окупованих територій звільнено, але питання Криму зависає, то це була б украй несприятлива ситуація. Усі ж розуміють, що Україна не відмовиться ні від якої своєї території і зараз потрібно не морочитися тим, буде Україна офіційно в НАТО після перемоги чи до, а вирішувати головне завдання: війну необхідно виграти, український прапор має бути піднято у Севастополі. Ось до цього треба йти, і я, і мої друзі завжди повторюємо: обов'язок російського патріота сьогодні – допомагати Україні перемогти.

Джерело: Гарри Каспаров / Facebook