Путіну не вірять, що він артилерист. Йому почали приходити рахунки за майже 20 років брехні. Для частини країни, яка думає, хай що він скаже – білий шум

Перше військове звання президента РФ Володимира Путіна – лейтенант артилерії, зазначив президент загальноросійського руху "Союз правих сил" Леонід Гозман.

Рахунок за амфори.

Путін сказав правду – у нього є військово-облікова спеціальність командира взводу 122-міліметрових гаубиць М-30, його перше військове звання – лейтенант артилерії. Річ у тому, що через нез'ясовану мудрість начальства всіх студентів гуманітарних факультетів ЛДУ вчили тоді саме на артилеристів.

Я це знаю тому, що вчився там приблизно в ті самі роки, що і Путін, тільки не на юридичному, а на факультеті психології. Вчили нас, до речі, добре, і якщо йому пощастило з інструкторами так само, як і мені, то він, напевно, досі пам'ятає, як ця гаубиця влаштована і як із неї стріляти.

Але цікавий не цей факт його біографії, який зовсім не цікавий, – мало кого чому вчили на військових кафедрах. А цікаво те, що навіть коли він говорить правду, йому не вірять – інтернет і всі не надто підцензурні ЗМІ переповнені жартами щодо цього. І в те, що з машини сфотографуватися з дівчинкою, яка розплакалася, він вийшов просто так, без задньої думки і не за порадою піарників, не повірить ніхто і ніколи – із тих, звісно, хто здатен сам обирати, у що вірити, а в що не вірити.

Йому, нарешті, почали приходити рахунки. За амфори, за підставних рибалок та інших на зустрічах із народом, за наші війська, яких немає в Криму, за Boeing, який збили не ми, за майже 20 років брехні – не тільки його особистої, але всієї його системи. Для частини країни, яка думає, хай що він скаже – білий шум.

Цікаво відбувається діалог національного лідера з підвідомчим народом.

Джерело: Leonid Gozman / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора