Фокін пересунув "червону лінію", щоб "особый статус" ввели "лише" для окупованих територій. Це шахрайство в чистому вигляді

Фото: Анатолій Гриценко / Facebook

Заява заступника голови української делегації у тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Вітольда Фокіна про "особый статус" для всього Донбасу – це провокація, вважає лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко.

"Ловкость рук и никакого мошенничества"?

Аби ж так. Насправді шахрайство в чистому вигляді. У розрахунку, що всі ми з вами дурніші за Єрмака з Фокіним?

Крок перший. Фокін провокативно заявляє про необхідність надання "особого статуса" для всього Донбасу. Чого навіть Путін не вимагає. Прогнозовано піднімається медійний галас: "Зрада! Фокін провокатор! Фокіна геть із ТКГ!" Вірно і справедливо.

Крок другий. На медійну сцену виходить Єрмак. Називає заяву Фокіна особистою думкою останнього. І типу заспокоює нас усіх: "Зради" не буде! Президент Зеленський не вийде за жодну з "червоних ліній"! Ніякого "особого статусу" не буде... для всього Донбасу! Буде "особый статус" для окупованих територій "лише"!

Суть шахрайства зрозуміла? "Особый статус" якраз і є однією з "червоних ліній", заступ за яку зраджує національні інтереси України. Тож "мудрий і досвідчений" Фокін провокативно пересунув ту "червону лінію" на кількадесят тисяч квадратних кілометрів на захід від лінії фронту, а потім Єрмак типу патріотично заспокоїв нас усіх: "Ми із Зеленським "червону лінію" таки перетнемо, але перетнемо не так далеко, як хоче Фокін, – "лише" так, як хоче Путін. Ура?

Джерело: Анатолій Гриценко / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора