З огляду на чуття і харизму Трампа, очевидно, що до кінця виборчої кампанії він розігруватиме карту із замахом на повну

Фото: Дмитрий Гудков / Facebook

Трамп вижив. І переміг на виборах достроково?

Кадри, як у Дональда Трампа стріляли під час його виступу на передвиборчому мітингу в Пенсильванії, – на перших шпальтах усіх газет, у теленовинах і соцмережах по всьому світу. Сам він відбувся порівняно легким пораненням вуха і перебуває поза небезпекою під наглядом лікарів, проте одного із присутніх на мітингу вбили і ще одного – важко поранили. У своїй першій заяві після замаху Трамп висловив співчуття сім'ям цих двох, подякував Секретній службі, яка швидко евакуювала його із заходу, і несподівано натуралістично розповів про свої відчуття на момент пострілів. Стрілець перебував на даху всього за 100–200 м від сцени, охорона вогнем у відповідь його негайно застрелила.

Навряд чи можна уявити ще хоч якусь подію у 2024 році, яка змусила б миттєво відреагувати, до того ж у майже однакових фразах, політиків у всьому світі від Байдена, Шольца, Макрона й Обами до Віктора Орбана і Сі Цзіньпіна. Єдиний, хто поки виділяється у цьому ряду, – Марія Захарова, яка навіть співчувати примудряється так, щоб виходило не про людину, яку мало не вбили, а про "зате у вас в Америці негрів лінчують", утім у цьому випадку якраз ніхто давно нічого іншого й не чекає.

В Америці справді дуже багата традиція замахів на президентів і кандидатів у президенти, як результативних, так і безуспішних. Востаннє намагалися вбити Рональда Рейгана у 1981 році. Після цього його рейтинги злетіли до небес, став легендарним діалог політика з лікарем перед тим, як йому дали наркоз: "Сподіваюся, ви республіканець?" – "Пане президенте, сьогодні всі ми в цій лікарні республіканці".

Враховуючи його чуття і харизму, очевидно, що до кінця виборчої кампанії Трамп розігруватиме цю карту на повну. Дивлюся на це фото і здається, що інтрига "замінять чи не замінять демократи Байдена" сьогодні обнулилася і навряд чи вже на щось вплине.

Джерело: Дмитрий Гудков / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора