Ми виконали всі зобов'язання. Москва – жодного. Вона навіть "усіх встановлених" не звільнила. Не кажучи вже про "всіх на всіх"

Фото: Iryna Gerashchenko / Facebook

Фраза української влади "ми виконали всі зобов'язання" стала гаслом нових відносин із Москвою, вважає нардепка від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко.

Учора в щасливих емоціях зустрічі наших майже непоміченою у ЗМІ пройшла заява представника РФ у ТКГ Гризлова, що Київ узяв на себе зобов'язання не переслідувати відпущених під особисті зобов'язання беркутівців і терористів...

Схоже, саме це і є ціною. Не лише відпустити, але й поховати справу, забути, зачистити саму пам'ять про розстріли і причетність Москви до трагічних подій в Україні.

Фраза влади "ми виконали всі зобов'язання" тим часом стала гаслом нових взаємовідносин із Москвою.

Ми виконали всі зобов'язання і відвели війська. Ми виконали всі зобов'язання і віддали Цемаха. (Хоч моряків Москва мала передати без усяких передумов за рішенням морського арбітражу). І тим самим технічно вивели Москву з міжнародних судів.

Ми виконали всі зобов'язання і відмовилися від позову до "Газпрому" на $12 млрд.

Ми виконали всі зобов'язання й випустили на волю тих, про кого в Мінських угодах жодного слова й жодного зобов'язання. Жодного. І на саміті в Парижі мова йшла про тих, хто має бодай якесь відношення до конфлікту, а не про беркутню.

Тимчасом Москва не виконала жодного зобов'язання. Вона не відпустила моряків, як була зобов'язана, а поміняла їх на Цемаха. Вона не звільнила "всіх на всіх" і навіть "усіх встановлених" не звільнила. Бо вдома немає Виговського, Штиблікова, Дудки, інших політв'язнів Кремля, кримських татар. Немає солдата з Тернопільщини Роми Оніщука, якого ховають в окупованому Луганську, немає кілька сотень наших. Москва не виконала домовленість "усіх на всіх". Де про це заява української влади? І де заява лідерів світу? Її не буде, бо Україна виконала всі умови.

І ключове, Москва не виконала головну умову Мінських угод – повне припинення вогню й виведення своєї техніки, зброї та найманців з території України. Чи виконала? Беркутня ж уже в РФ? Будуть тепер там лушперити опозицію? Чи терористи повернуться сюди з новими терактами?

Велике прохання до влади: а ви могли б у новорічному зверненні перерахувати всі ваші зобов'язання перед сусідом, якого вже соромитеся називати агресором? Щоб Україна була в курсі.

За наших звільнених, кого знаю і розумію, що це герої, – щаслива. Ваші родини теж абсолютно героїчні. Дякуємо за приклад мужності всі ці роки.

Джерело: Iryna Gerashchenko / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора