Назва законопроєкту про імпічмент абсолютно не співпадає з його змістом, він, навпаки, унеможливлює процедуру усунення президента від влади

Фото: Iryna Gerashchenko / Facebook

Закон про імпічмент президента Верховна Рада проголосувала із численними порушеннями, заявила нардепка від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко.

Верховна Рада завжди боролася за збільшення своїх повноважень і незалежність. При всіх президентах, насправді. Сьогодні був момент, коли парламент своїми руками вирішив себе самоліквідовувати. Закон про імпічмент президента проголосували з численними порушеннями.

Перше – цей законопроєкт у принципі не міг виноситися в залу, коли є прийнятий ВР закон про тимчасові слідчі комісії і він і досі не підписаний президентом. Друге – назва законопроєкту абсолютно не співпадає з його змістом і, навпаки, унеможливлює процедуру відсторонення президента від влади у разі порушень ним закону. Третє – "слуги" ламали парламент через коліно, позбавивши права окремих депутатів і фракції подати поправки до законопроєкту.

Рада, що бодай потім переміг здоровий глузд і парламент повернувся до регламенту під час розгляду законопроєктів, відмовившись від прийняття законів у цілому. Від цього виграв парламент. Але це вартувало емоцій.

Джерело: Iryna Gerashchenko / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора