Уранці депутати отримали п'ять стосів паперів – фактично новий Виборчий кодекс. Безсистемний, репресивний, із функціями суду для ЦВК

Фото: Iryna Gerashchenko / Facebook

Сьогодні вранці народні депутати отримали фактично новий Виборчий кодекс, за яким жодні вибори провести неможливо, зазначила нардепка від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко.

Першим у порядку денному сьогодні стояв Виборчий кодекс із зауваженнями президента. Насправді пан Зеленський написав есе на тему Виборчого кодексу, але потім комітет зробив неймовірне: частину зауважень президента не врахували, а половину статей, до яких не було жодних зауважень, навпаки, переписали заново.

Та й потім, уночі, переписали ще й переписане комітетом. Сьогодні зранку депутати отримали п'ять стосів паперів – фактично новий Виборчий кодекс, безсистемний, репресивний, за яким ЦВК отримувала невластиві функції суду, право знімати будь-якого кандидата за надуманими ознаками. Особливих змін зазнала глава про інформаційний супровід кампанії і рекламу. За таким кодексом жодні вибори провести неможливо.

А репресивні й свавільні норми про зняття кандидатів за будь-якими вигаданими приводами ЦВК повертали б нас у часи Януковича чи РФ.

"Європейська солідарність" та інші фракції, що не входять до монобільшості, збунтувалися проти порушення регламенту і Конституції, коли на голосування під виглядом вето президента вносять абсолютно інший документ. Кодекс сьогодні знято з розгляду. Так і працюємо – щодня зупиняємо безлад і порушення.

Джерело: Iryna Gerashchenko / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора