У багатьох проєктах угоди про перемир'я з РФ, котрі нам передчасно підсовують, звучить питання мови. Це найбільша загроза

Питання мови є предметом угоди про перемир'я з РФ.

Принаймні в багатьох проєктах, котрі нам нині передчасно підсовують, тема особливого статусу російської мови в Україні звучить. І це, на мій погляд, найбільша загроза – якщо ми погодимося віддати частку свого духовного суверенітету. Далі Москва прекрасно знає, як розідрати нас ізсередини, виростити п'яту колону й усьому світові пояснити, чому нас не має бути.

Убивство Фаріон має найбільше значення саме в цьому контексті. Це бойові дії, наслідком яких буде рахунок, із яким ми завершимо війну, де в загальному заліку будуть не тільки захоплені чи звільнені території, а й захоплений чи звільнений гуманітарний простір.

Ті люди, котрі по всьому світу розторговують наші здобутки, точно це розуміють, точно беруть до уваги фактор, наскільки українці рішуче протестуватимуть проти записування особливого статусу мови агресора в підсумкову угоду.

І наявність або відсутність усередині України категоричних позицій із цього питання, суспільний статус носіїв цих позицій, кількість і якості натхненників й організаторів руху спротиву насильницькому зросійщенню України тут грає велику роль у майбутній боротьбі.

Джерело: Ihor Lutsenko / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора