Канал ZIK купив Медведчук. Це пряма інформаційна підготовка до масштабної війни

Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Чим більше політичних активів скуповує голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук, тим більше можливостей спровокувати широкомасштабний воєнний конфлікт створює президент РФ Володимир Путін, зазначив головний редактор сайта "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов.

Три новинні телеканали – "112 Україна", NewsOne і відсьогодні ZIK – придбано кумом Путіна і агентом Кремля в Україні Віктором Медведчуком усього лише за один рік.

Росія зміцнює свій вплив на українську політику – якось не схоже, щоб так поводилася країна, яка готується укласти мир. Це пряма інформаційна та організаційна підготовка до масштабної війни.

Причому зверніть увагу на демонстративні дії: ніхто не намагається приховувати імена власників, навпаки, цим явно хизуються. Адже Тарас Козак, який формально оформив на себе канал, – найближчий партнер Медведчука і його довірена особа.

Чим більше політичних активів скуповує Медведчук, тим більше можливостей спровокувати широкомасштабний воєнний конфлікт створює Путін. Відкрита дестабілізація держави, створення прокремлівських маріонеткових проєктів, розкручуваних своїми телеканалами, – і все це без будь-якої протидії держави! Це поведінка жертви.

Звичайно, ніколи Тарас Козак не вкладе жодної копійки в такий медіа-актив – він усього лише виконавець, який отримав кремлівські гроші і легалізовує в Україні вплив Москви.

Що ж, тепер цю проблему національної безпеки зобов'язані вирішувати новий верховний головнокомандувач, новий секретар РНБО і новий виконувач обов'язків голови СБУ.

В архіві АП лежить постанова Верховної Ради і рішення РНБО про введення санкцій проти телеканалів Медведчука "112 Україна" і NewsOne. Порошенко не ввів у дію своїм указом рішення РНБО. Чи вистачить духу в Зеленського зробити те, на що не наважився його попередник?

Джерело: Юрій Бутусов / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора