Операцію із затримання вагнерівців спецслужби України проводили спільно зі США, і тепер довіру до нашої влади в американській розвідспільноті підірвано

За словами головного редактора "Цензор.НЕТ" Юрія Бутусова, учасники операції українських спецслужб із затримання найманців ПВК "Вагнер" обурені "зрадою в політичному керівництві" України.

Замість всесвітньої слави і поваги – ганебний осиковий кілок у репутацію головнокомандувача. Новини щодо скандалу про зраду в кабінеті президента України і провал операції із затримання 28 російських терористів:

  1. Президент Зеленський заборонив відкривати справу за провал спецоперації і за розголошення інформації у справі № 42014000000000457, у межах якої планували затримати 28 російських терористів, тому що суд торкнеться його самого.
  2. На нараді стосовно вагнерівців у кабінеті Зеленського була присутня людина без допуску до держтаємниці – особиста секретарка президента Марія Левченко, що вже є правопорушенням, яке виявить перша ж перевірка документів.
  3. Які структури брали участь в операції і чому цю зраду Зеленському не вдасться приховати?
  4. Операцію із затримання терористів спецслужби України проводили спільно зі спецслужбами США – і тепер довіру до нашої влади в американській розвідспільноті підірвано.
  5. Як президент збирається приймати парад, якщо він завдав удару у спину своїй армії і бреше у ЗМІ?

1. Розголошено матеріали кримінальної справи – аудіозаписи розробки російських терористів, фото і відео, однак Генпрокуратура вдає, що нічого не сталося, і не відкриває справи за витік інформації. Чому? Бо доведеться викликати на допит тих, хто ухвалював рішення в кабінеті Зеленського. А якщо їх викликати, то правду не вдасться приховати і обвинувачення у зраді торкнуться найближчих до Зеленського людей, і президент хоче це приховати перед виборами. Якщо ви не відкриєте справу, пане президенте, скандал буде набагато більшим – не грайтеся з вогнем, дійте за законом!

2. Конкретне правопорушення у справі вже скоєне  на доповіді начальника ГУР МО Василя Бурби про готовність проводити захоплення терористів була присутня секретарка Зеленського Марія Левченко, яка не мала допуску до державної таємниці. Відповідальність за допуск цієї особи до цілком таємної інформації лежить повністю на президенті. Зараз Левченко намагаються заднім числом оформити допуск, щоб запобігти скандалу.

3. В операції взяло участь широке коло силових структур України, та уникнути поширення інформації про зраду неможливо. Десятки людей, які в курсі справи, глибоко обурені зрадою в політичному керівництві. Перелік учасників операції:

Головне управління розвідки Міністерства оборони (ціла низка підрозділів) – проведення операції загалом, начальник – Василь Бурба;
Служба безпеки України – слідство, затримання терористів (приєдналися на фінальній стадії), керівник – Руслан Баранецький;
Генеральна прокуратура (департамент розслідування військових злочинів), процесуальний нагляд (приєдналися на фінальній стадії), керівник – заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов;
Збройні сили України, головком ЗСУ Руслан Хомчак, командування 831-ї бригади тактичної авіації (долучилися на фінальному етапі);
міністр оборони України Андрій Таран (поінформований напередодні);
Офіс президента України – на нараді напередодні запланованої операції 24 липня були присутні Зеленський, Єрмак, Демченко, Машовець, Левченко, доповідали Бурба, Баранецький.

Тому люди будуть говорити, й учасники операції не дадуть президенту уникнути відповідальності і приховати факти зради.

4. В операції брали участь спецслужби США. А конкретно – співробітник Т., якого чудово знають в українській розвідспільноті. Це була перша широкомасштабна операція, яку спецслужби України і США проводили спільно проти Росії. Частину вагнерівців планували затримати з метою вивчення їхніх дій у Сирії. Серед 28 терористів були ті, хто воював у Сирії і кого нагороджено російськими державними нагородами та орденами режиму Асада.

5. Володимир Зеленський дуже переляканий наслідками цього міжнародного скандалу. Але замість того, щоб відкрити кримінальну справу за фактом витоку інформації і стати на бік закону, забезпечити справедливе розслідування, Зеленський вирішив розпочати піар-кампанію із захисту цієї державної зради. Низка державних структур зробила заяви, що "через російські ЗМІ поширюють неправдиву інформацію". Водночас жодна заява не спростовує моєї статті. Жоден силовик не посмів сказати – ось у цьому і в цьому Бутусов сказав неправду. Мене звинувачують тільки наймані боти в соцмережах, яких в Офісу президента з'явилося чимало. Це брехня. Але є одна величезна проблема для президента – я пишу про операції, вимагаючи покарання за державну зраду зрадників у його найближчому оточенні, і називаю підозрюваних поіменно. А російські ЗМІ пишуть про операцію, але чомусь не згадують про нараду, не згадують ні Єрмака, ні Демченка як підозрюваних, як тих, хто виступав проти. Але ж це головна відмінність. Я вимагаю розслідувати державну зраду! Я вимагаю, щоб мою статтю було розглянуто як заяву про злочин. І російські ЗМІ мовчать про зраду – і це наша з ними головна відмінність. То, може, хтось у РФ не хоче здавати джерела інформації?

Найближчими днями я викладу ще відомості стосовно операції, фотографії та дані терористів, отримані в межах кримінальної справи. Замовчати злочин не вдасться. Я вимагатиму суду і відкриття кримінальної справи для фіксації всього того, що я тут написав. А Володимиру Зеленському я скажу так: вам би треба зустрічатися (і дивитися в очі) із сім'ями загиблих за Україну, з батьком загиблого під вашим "особистим контролем" Ярослава Журавля, наприклад. Це їм треба дивитися в очі насамперед, перш ніж просити подивитися в очі Путіну, перш ніж дивитися в очі зрадникам, які вас оточують.

Джерело: Юрий Бутусов / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора