Повітряна блокада Білорусі наочно демонструє світові цінність України в системі європейської безпеки й боротьби з Путіним та його сателітами

Фото: Юрій Бутусов / Facebook

Перший Білоруський фронт Третьої світової війни.

Повітряна блокада Білорусі наочно демонструє всьому світу цінність України в системі європейської безпеки й боротьби з Путіним та його сателітами. За участю України будь-які санкції й будь-які блокади проти РФ і РБ стають ефективними і завдають величезної шкоди.

Сучасну війну ведуть на різних фронтах – на фронті бойових дій, на фронті політичному, на фронті інформаційному, фронті економічному. Мета бойових дій – максимізувати втрати противника в кожній сфері й кожному домені, підвищити сукупну шкоду.

Тепер Україна завдала асиметричного удару за повітряну блокаду з боку РФ на південному сході, за знищення наших авіаперевезень на цьому напрямку, які Росія не пропускає. Час обирати сторону у війні й займати місце на одній зі сторін. Лукашенко обрав бік підстаркуватих диктаторів.

Європа бачить, наодинці з якими монстрами і якими інтересами ми боремося заради спільних інтересів, ми посилюємо європейську позицію в будь-якій кризі, і це, безумовно, має стати нашим козирем для посилення євроінтеграції.

Нам потрібна нова стратегія посилення двосторонніх відносин із прикордонними до РФ країнами, вони наші найефективніші лобісти у справі інтеграції в ЄС і НАТО.

Підтримую керівництво держави у зв'язку зі швидким рішенням президента України, РНБО та Міністерства закордонних справ, які серед перших, не чекаючи на рішення ЄС, оголосили про блокаду повітряного сполучення, і сьогодні заборона Кабміну набула чинності в повному обсязі, із 29 травня небо буде закрито. Це відповідальна державна політика, дякую за таку швидкість і рішучість. Але нам потрібна стратегія повного розриву залежностей України у відносинах із РФ і РБ, не одномоментна, звичайно, але на найближчі один, два, три роки.

Дуже важлива у зв'язку з повітряною блокадою чітка визначеність у діях Франції. Така рішучість заслуговує на повагу. Також важлива підтримка Чехії, де після розкриття російського теракту у Врбетіце відбуваються сильні антиросійські зміни. І, звичайно, найбільшої подяки заслуговують наші найстійкіші союзники – Польща, Литва, Латвія, Естонія, Фінляндія, Швеція, Великобританія.

Джерело: Юрій Бутусов / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора