Зеленський розглядає варіанти розірвання стосунків із Коломойським. Це головна політична вимога США до президента

Фото: Oleksandr Prokopenko / Facebook

Президент України Володимир Зеленський найближчими днями збиратиме парламентську фракцію "Слуги народу", щоб переконати їх виконати програму МВФ, заявив головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов.

Тимофій Милованов став радником ОП і ухвалив відповідальне рішення. Він першим серед співробітників Володимира Зеленського публічно сказав те, у що президент не хотів вірити, – кредиту МВФ цього року не буде. Навіть якогось невеликого кредиту не буде, на що в Зеленського все ще жевріє надія. І тут із Миловановим не можна не погодитися, це реалістичний погляд.

Місія МВФ не прибула в Україну, не виконали шести з 10 структурних маяків меморандуму, за словами міністра фінансів Сергія Марченка, не розв'язали конституційної кризи, і на грудневому засіданні керівництва МВФ рішення про виділення коштів Україні не ухвалять.

У Держказначействі, за даними колишнього першого заступника міністра економіки Павла Кухти, не проводять платежів за захищеними статтями бюджету вже на 3 млрд грн.

За різними оцінками, дефіцит бюджету-2020 становить від 200 млрд грн до 300 млрд грн, і джерела поповнення незрозумілі. Десь треба брати гроші.

За даними "Цензор.НЕТ", президент Зеленський розглядає варіанти розірвання стосунків з олігархом Ігорем Коломойським. Рішення щодо Коломойського – головна політична вимога представників США до президента України.

Зеленський найближчими днями збиратиме фракцію, щоб переконати своїх депутатів проголосувати за всі маяки МВФ і виконати повністю підписану програму.

У такому разі після Нового року, а ймовірно, уже після інавгурації нового президента США, директори МВФ зможуть розглянути ситуацію в Україні й ухвалити рішення.

Джерело: Юрий Бутусов / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора