Стратегія Кремля, найімовірніше, полягає в тому, щоб підірвати Україну зсередини такими ударами, як по "Охматдиту". І пік реалізації плану припаде на осінь – зиму

Фото: Leonid Nevzlin / Facebook

На тлі варварського ракетного удару по Україні з безліччю жертв угорський прем'єр написав листа лідерам ЄС за мотивами своїх поїздок до Москви й Києва.

З огляду на контекст цього листа, Орбан вислухав у Москві абсолютно те саме, що вислуховували й інші діячі, які приміряли на себе роль посередників і миротворців. За його словами, Путін упевнений, що "час не на боці України, а на боці російських сил". Це абсолютно те саме, що відразу після початку повномасштабного вторгнення і провалу російського бліцкригу Путін сказав тодішньому ізраїльському прем'єру Нафталі Беннету. Про що останній вважав за краще рік мовчати. А Орбан вирішив повідомити про свої враження всьому світу просто в день чергової трагедії українського народу.

Усе це нагадує чергову чекістську спецоперацію. Путін хоче розгойдати українців на емоційних гойдалках. Жодного воєнного сенсу такі удари, як учорашній, не мають. Це більше схоже на те, що в рідних для Путіна колах називають словом "кошмарити". А по суті – є терором задля досягнення своїх людожерських цілей.

Спілкуючись зі своїми українськими друзями, розумію, що стратегія Кремля, найімовірніше, полягає в тому, щоб підірвати Україну зсередини саме такими спецопераціями, водночас позбавляючи цивільних українців не лише безпеки, а й елементарних побутових умов життя. І пік реалізації цього плану, імовірно, припаде на осінь – зиму. Щоб це пережити, потрібно багато моральних сил і безумовна віра в перемогу добра над злом.

Джерело: Leonid Nevzlin / Telegram