Навіть якщо Семочка не завербували, не кажіть, що така ідея не спадала йому на думку зараз, коли вже зрозуміло, що ЗМІ у спокої не залишать

Біда України – неправильні люди на життєво важливих державних позиціях, вважає журналіст Леонід Швець.

Це ж нормально, що підозрюваного в держзраді керівника спецслужби (СБУ перевіряє Сергія Семочка в межах кримінального провадження про держзраду. – "ГОРДОН") не відсторонили від роботи, він вільно пересувається, прямими ефірами бавиться? Якщо він завтра вирине в Москві з усіма відомими йому секретами, потрібно буде сильно здивуватися і розгублено розвести руками? Навіть якщо його не завербували до цього, не кажіть, що така ідея жодного разу не спадала Сергієві Семочку на думку зараз, коли вже зрозуміло, що ЗМІ у спокої не залишать.

Якщо заступник голови СЗР у якийсь незбагненний Господу спосіб кришталево чистий перед законом, однієї вчорашньої неоковирної спроби відмазатися, та ще й з наїздом на журналістів, достатньо, щоб його негайно зняти за відкриту дискредитацію української розвідки і влади загалом. Якщо він так дешево відбуває номер, коли на кону його репутація і кар'єра, уявіть рівень відпрацювання професійних завдань, де шкурне питання не стоїть так гостро.

Можна бути тисячу разів патріотами, віддавати останнє на оборону і водночас залишати кадрові питання на відкуп влади, яка начхала на нашу думку. Обов'язково знайдуться персонажі, унаслідок діяльності або бездіяльності яких згорить військове майно в тисячі разів більше, ніж ми в змозі назбирати всім світом, загинуть продані з потрохами хлопці, на честь яких ми пили кілька днів тому. Біда України – неправильні люди на життєво важливих державних позиціях. Зрештою, інстинкт самозбереження вимагає відчайдушно боротися за те, щоб їх там не було.

І так, за всією цією історією чітко видно загиджене спіднє головкома.

Джерело: Леонид Швец / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора