Недоречно на четвертому році війни показувати в Україні серіал про росіян, які з Москви їдуть у Крим

Серіал "Ищу жену с ребенком", який вийшов в ефірі телеканала "1+1", це частина російської пропаганди, вважає юрист, експерт-кримінолог Анна Маляр.

Дякую, що телеканал "1+1" оперативно відповів на мій пост у Facebook щодо "духу русского мира" в серіалі "Ищу жену с ребенком", який вони днями демонстрували в ефірі. Це і є цивілізована сучасна комунікація між глядачами і медіа.

Але мушу відповісти по пунктах.

Я впізнала на кадрах вулиці Києва, але уважно перечитайте мій пост. Я зазначила, що сюжет, а не зйомка відбуваються в Москві. Доказ – скріншот кадру з фільму, авто головного героя з московськими номерами.


Скріншот Анни Маляр

Фільм зроблений для російського ринку. Бо хоч і Зеленський його продюсував, усі четверо виконавців головних ролей – актори російських театрів і кіно. Крім того, на російських сайтах країною виробництва серіалу зазначена Росія.


Скріншот Анни Маляр

Не варто апелювати до дати останнього знімального дня, який був восени 2013 року. Бо останній день зйомок – це не кінець виробничого процесу фільму. Ще є монтажно-тонувальний етап (згідно із законом України "Про кінематографію"). Саме через це датою створення цього серіалу зазначено 2014 рік. Бо його виробництво було завершено у 2014 році.

Я вважаю недоречним на четвертому році війни показувати в Україні серіал, створений для російського ринку у 2014 році, про росіян, які з Москви їдуть усі разом у Крим. Я вважаю це частиною російської пропаганди, спрямованої на звикання росіян до того, що "кримнаш". Таких фільмів вони створили безліч, і не помічати це – лицемірство.

Останній пункт стосується всіх медіа, тому що багато хто заграє з такими речами. Так, я про це пишу і говорю – гугліть.

Джерело: Анна Маляр / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора