Крим перетворився для Росії на таку ж стратегічну проблему, якою був для окупантів Херсон у 2022 році

Фото: Михаил Подоляк / Facebook

Уже зараз очевидно, що Крим перетворився із "цінного окупаційного активу" на таку ж стратегічну проблему для Росії, якою був Херсон для окупантів у 2022 році. Його важко, дорого й боляче утримувати. Росіяни називали півострів "непотоплюваним авіаносцем", але жоден авіаносець не може вижити в бою без захисту свого ескорту й матеріально-технічного забезпечення.

Тим часом Чорноморський флот зазнав поразки й був змушений покинути Крим у розпал війни. Повітряна й морська оборона півострова значно ослабла. Після атак на десантні кораблі й пороми постачання у Крим відбувається лише мостом, а також залізницею через українські степи.

Кримський міст був приречений із моменту будівництва. Залізниця розташована в зоні дії наших ракет. Багато людей досі вважають, що ресурси Росії необмежені. Але.

По-перше, це зовсім не так. По-друге, яка різниця, скільки там міфічних ресурсів, якщо їх неможливо доставити ізольованому і придушеному кримському контингенту? Те, що сталося в Херсоні, станеться й у кримському Херсонесі.

Джерело: Михайло Подоляк / Х