Владі вигідно, щоб було обісрано від ніг до голови все, що може загрожувати їхнім експериментам із дерибаном і кумівством

В Україні поки немає таких персоналій, яким би вірило суспільство, вважає колишній автогонщик Олексій Мочанов.

Змусити платити податки? Чи стимулювати їх платити? Народ і уряд думають по-різному. Діаметрально. А скільки було балаканини на Майдані, що "ми за народ, за країну, за вас, душу й тіло ми положим за вашу свободу, тільки не йдіть, стійте, мерзніть, боріться, гиньте і голосуйте!" Ніхто не говорив, що коли вони дорвуться до корита, стануть частиною системи і не плануватимуть її міняти.

Тільки закручувати гайки, нахабніти, тупити і мудрагелити. Розрахунок і надія на те, що українці роз'єднані, народ затуманений, обдурений і зомбований ящиком із базіками і негідниками. Навколо кого зібратися, щоб скинути гніт і ярмо брехунів зі стяжателями? Поки немає в Україні ні такої ідеології, ні сили, ні таких персоналій, яким би повірили останній, вирішальний раз. Ніхто нікому не вірить, ніхто ні про кого і ні про що не думає, крім себе.

Владі вигідно, щоб українці були роз'єднані й утягнуті в розбірки. Щоб було обісрано від ніг до голови все, що може загрожувати їхнім експериментам із дерибаном і кумівством. Хто в таких умовах хотітиме платити податки, знаючи, що вони підуть не на країну та інфраструктуру, а гівнюкам на бюджетні видатки? Гівнюкам, а не бюджетникам. Який стимул? 0,0.

Поки не зміниться система, довіри до чиновників і політиків у системі не буде ніякої. А надії на те, що ці змінять систему, яку вони ж самі будували довгі роки, жодної. Глухий кут? Чи нова революція, кривавий і нещадний істинно народний бунт? Тепер – озброєний?

Лютнева у нас уже була. Потім прем'єр дременув у жіночій сукні. Царську сім'ю розстріляли. У що вилився і матеріалізувався жовтень – ми теж знаємо. Пам'ятаємо. Бачили. Не дай боже таких історичних паралелей! Але влада, тимчасові уряди, варяги та їхня ясновельможність наполегливо ведуть саме до цього. Не відаючи, що творять, і з думками виключно про чужі, народні гроші. Своїх же немає, тільки бюджетні, із засіків.

Тому що і в бізнесі вони можуть лише вирішувати, тирити, дерибанити і відкочувати. Будувати – це мистецтво. І йому треба вчитися так само, як і керувати. А у нас – академія управління при президенті, яка вчить керувати за влади таких президентів, як у нас, із 1991 року і де готують гвинтики в цю систему. Яка не хоче і не буде сама себе міняти.

Джерело: Алексей Мочанов / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора