Мені достеменно відомо, що вимога про звільнення Соболєва йшла особисто від Порошенка

Зняття нардепа від "Самопомочі" Єгора Соболєва з посади голови комітету з питань запобігання та протидії корупції є прямим втручанням президента України Петра Порошенка в роботу парламенту, уважає нардеп від БПП Мустафа Найєм.

Єгора Соболєва зняли з посади голови антикорупційного комітету голосами БПП, "Народного фронту", Олега Ляшка та колишніх регіоналів.

Це безпрецедентний випадок в історії українського парламентаризму – я не пам'ятаю випадків, коли більшість у парламенті знімала голову комітету з політичних мотивів. Цього не робили ні за Кучми, ні за Ющенка, ні за Януковича.

Це не просто звільнення голови комітету. Це пряме втручання президента в роботу парламенту. Мені достеменно відомо, що вимога про звільнення Єгора Соболєва йшла особисто від Петра Порошенка. Фракції, які голосували за це звільнення, стали інструментом брутального втручання глави держави в роботу парламенту.

Тепер щоразу, коли ви будете чути про узурпацію влади в країні з боку президента, нагадуйте їм це голосування – Опозиційному блоку, Радикальній партії й особисто Олегу Ляшку, "фронтовикам" і колишнім регіоналам із "Волі народу" і "Відродження".

Джерело: Mustafa Nayyem / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора