Бачили, скільки проросійських мажоритарників обрано на Донеччині та Луганщині? Їм допоміг Порошенко

Фото: Олександр Доній / Facebook

Під час президентства Петра Порошенка Верховна Рада не ухвалила закону, що дозволяє Центральній виборчій комісії змінити округ з урізаною кількістю виборців, зазначив екснардеп, політичний аналітик Олесь Доній.

Як Порошенко допомагав проросійським силам провести депутатів на Донеччині та Луганщині.

Порохоботи можуть відразу запалитися: мовляв, ну скільки ж можна про Порошенка? Та й причому тут Порошенко до того, що перемогли проросійські мажоритарники на Донеччині та Луганщині?

А ви, пані та панове, аналізували, скільки депутатів від проросійських сил було обрано на Донеччині та Луганщині?

Увага громадськості привернута до округу №51, де обрано депутатом людину, за яку проголосувало 220 виборців. Не 22 тис., не 12 тис. А 220 осіб. І вже депутат.

Та справа в тому, що це не поодинокий округ з урізаною кількістю виборців. Округ №105 на Луганщині (а це місто Щастя, бував я там кілька разів уже після російської агресії) – 9411 виборців. Відповідно, переможцеві вистачило 1852 голоси для перемоги.

Ще кілька округів удвічі, утричі або на третину менші, аніж округи в решті областей країни. Ви порахували, скільки додаткових мажоритарників було проведено по Донеччині та Луганщині?

Ви спитаєте, але ж до чого тут Порошенко? А в кого була більшість у Верховній Раді ці п'ять років? Зміни округів ЦВК не мала права здійснити без того, що Верховна Рада прийняла зміни в закон. А тепер логічне питання – а чому ж за ці п'ять років ВР не прийняла таких змін?

Ви досі не вірите в таємні змови між групами Порошенка та "регіоналами – януковичами – медведчуками"? Ну-ну, не вірте й далі.

А тим часом у ВР сидітиме депутат, за якого проголосувало всього 220 голосів, якого підозрювали в допомозі "чорній роті" "Беркуту" і до якого Генпрокуратура "чомусь" претензії згодом прибрала.

Джерело: Олександр Доній / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора