Американський стрілець здійснив додатковий удар по Україні. І я не про те, що тепер шанси на перемогу Трампа значно зросли

Фото: Олександр Доній / Facebook

Можна прогнозувати, що наслідки спроби замаху на Трампа вдарять по Україні...

І я не про більш очевидні речі, як то результати майбутніх виборів президента і те, що переважна більшість аналітиків пише, що тепер шанси на перемогу Трампа значно-значно виросли. Я не про це, тим більше, що незалежно від того, хто переможе, Україні слід вибудовувати свою політику з будь-ким із президентів США, незалежно від партійності і прізвища.

Я маю на увазі вплив такого замаху на американську громадську думку, думку американського істеблішменту і корекцію внутрішньої політики.

Після замахів такого рівня завжди влада будь-якої країни починає посилювати засоби безпеки, зміцнюються спецслужби, у чомусь урізаються права і можливості звичайних громадян, і ще – змінюється (на якийсь час) громадська думка. Значна частина громадян починає замислюватися про власну безпеку, медіа будуть цю тему висвітлювати, і, як наслідок, незалежно від перемоги тепер того чи іншого кандидата, виборці вимагатимуть і хотітимуть більшої зосередженості державної політики США на внутрішніх проблемах, а не на зовнішніх.

Об'єктивно, проблеми України, наші з вами проблеми, пані та панове, як і проблеми решти світу, на певний час для американців відходитимуть на другий-третій-четвертий план. На перший план тепер виходитимуть питання внутрішньої безпеки. З усіма наслідками.

От так якийсь несповна розуму американський стрілець здійснив додатковий удар по Україні...

Джерело: Олександр Доній / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора