На відміну від суддів у Старобільську, київські суди все ж підвладні чарам Портнова. Тому після передання справи в Київ Єфремов може вийти

Фото: Ольга Решетилова / Facebook

На старобільських суддів жодні погрози та ультиматуми ексзаступника глави Адміністрації Президента Андрія Портнова не діяли, тому колишній голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов залишався під вартою, зазначила журналістка і волонтерка Ольга Решетилова.

Верховний Суд прийняв рішення про зміну підсудності у справі Єфремова. Тепер слухання будуть проходити в Києві.

У цьому міг би бути плюс. Бо до далекого Старобільська ніхто не доїжджав і за справою Єфремова практично не стежили медіа, незважаючи навіть на онлайн-трансляції на сайті судової влади.

Але насправді в цьому є великий мінус. Справа в тому, що тривалий час забутий соратниками в старобільському СІЗО Єфремов сильно нервувався на судових засіданнях і йшов на відвертий конфлікт із суддями. Обзивав їх на чому світ стоїть, погрожував і вів себе дуже по-хамськи.

І це зробило свою справу. Старобільські судді у справі Єфремова були дуже принципові. І жодні погрози й ультиматуми Портнова на них не діяли. Єфремов залишався під вартою.

Як показує досвід, київські суди все ж підвладні чарам Портнова. А тому коли він пише, що Єфремов найближчим часом може вийти, він, напевно, має рацію.

Але і тут можна знайти плюс. Упевнена, що за три роки в камері Єфремов придумав вишуканий план помсти Бойкам і Ландікам, які злили його Порошенку в обмін на дерибан Луганщини. Тому беремо попкорн. Відчуваю, буде весело.

До речі, справа слухалася два роки, у Старобільському суді допитали десятки свідків. А тепер треба все починати спочатку.

P.S. Шановні колеги, сподіваюся, ви тепер бачите, чому так важливо стежити за судовими процесами, пов'язаними з війною, і чому ми вас задовбували ними всі ці роки. Якщо вам потрібно більше інформації про ці суди, то в "Медійної ініціативи за права людини" вона є, і ми із задоволенням нею поділимося.

Джерело: Ольга Решетилова / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора