Враховуючи останні тенденції, не виключено, що сьогодні суд випустить Вишинського

Фото: Ольга Решетилова / Facebook

Головред "РИА Новости Украина" Кирило Вишинський відмовився від обміну на українських політв'язнів і заручників, яких утримує Росія, і не входить до списків на обмін, зазначила журналістка і волонтерка Ольга Решетилова.

Рік тому Кирило Вишинський, директор "РИА Новости Украина", обвинувачений у державній зраді, відмовився писати заяву на обмін.

Ще раз. Кирило Вишинський відмовився від обміну на українських політв'язнів і заручників, яких утримує Росія. Тобто він не входить до списків на обмін. І хоч за нього в Росії дуже хвилюється Москалькова і його колеги-пропагандисти, нам нічого невідомо про перемовини щодо його звільнення.

Формально причиною відмови Вишинський назвав власність, якою він володіє в Україні й не хоче втрачати. Неформально, нам здається, Вишинський упевнений, що не буде засуджений українським судом. І ця впевненість у нього з'явилася, підкреслюю, не сьогодні, а рік тому.

Адвокат Вишинського Андрій Доманський намагається розбити лінію обвинувачення, акцентуючи на процесуальних порушеннях, які справді були допущені під час обшуку і затримання. Проте ці порушення не можуть відмінити того факту, що Вишинський має подвійне громадянство, прямий трудовий договір із Russia Today (пропагандистським російським каналом, підсанкційним, наприклад, у Великобританії) і численні державні нагороди РФ. У справі є матеріали негласних слідчих розшукових дій, які також свідчать про роботу Вишинського на Кремль.

Сьогодні о 17.00 у Подільському суді Києва чергове засідання у справі Вишинського. Буде розглядатися продовження запобіжного заходу. Враховуючи останні тенденції, не виключено, що суд його випустить.

Джерело: Ольга Решетилова / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора